Egy igazi fehérjében gazdag főzelék recept vár most rád.
Végtelenül egyszerű elkészíteni, bár ezt a legtöbb recepthez odaírhatnám, és lehet oda is írom. 🙂 És tényleg így van, imádom azokat a recepteket, amikben csak sutty, egymás után összedobunk egymáshoz illő, egymást kiegészítő alapanyagokat, kapnak egy izgalmas fűszerezést és nemsokára már ehetjük is.
Currys kókuszos répafőzelék, pirított tofu (4 adag):
Hozzávalók:
- vöröshagyma: 1 fej apróra vágva
- fokhagyma: 2 gerezd
- sárgarépa: 1 kg
- csicseriborsó (főtt, vagy konzerv): 240 g
- kókusztej (80%-os): 1,5 dl
- tofu: 360 g
- szójaszósz: 3 ek.
- gyömbér: 1 tk.
- curry por vagy paszta: 2-3 ek. (ízlés szerint)
- só, őrölt fekete bors: ízlés szerint
- mikrozöld: díszítésként
Elkészítés:
- A vöröshagymát pici vízen üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a tetszőleges méretűre vágott sárgarépát.
- Fűszerezzük curry porral, gyömbérrel, sóval és őrölt fekete borssal, picit pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Amíg fő a sárgarépa, elkészítjük a feltétet. Ehhez szeletekre vagy kockákra vágjuk a tofut, megforgatjuk szójaszószban és tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk.
- Amikor megpuhult a sárgarépa, hozzákeverjük a főtt vagy konzerv csicseriborsót és összekeverjük.
- 1-2 merőkanállal kiveszünk a főzelékből, krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük. Megkóstoljuk, szükség esetén utóízesítjük.
- A pirított tofuval és friss roppanós mikrozöldekkel tálaljuk.
- Tippek:A tofuból választhatunk natúr, füstölt vagy marinált változatot is, illetve ízlés szerint bárhogy fűszerezhetjük. Most a személyes kedvencem a marinált.
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂
Tápanyag: (1 adagban)
· Energia: 396 kcal
· Fehérje: 20 g
· Szénhidrát: 50 g
· – ebből cukor: 18 g
· Zsír: 15 g
· – ebből telített zsír: 7 g
· Rost: 14 g