Currys kókuszos répafőzelék, pirított tofu

currys kókuszos répafőzelék

Egy igazi fehérjében gazdag főzelék recept vár most rád. 

Végtelenül egyszerű elkészíteni, bár ezt a legtöbb recepthez odaírhatnám, és lehet oda is írom. 🙂 És tényleg így van, imádom azokat a recepteket, amikben csak sutty, egymás után összedobunk egymáshoz illő, egymást kiegészítő alapanyagokat, kapnak egy izgalmas fűszerezést és nemsokára már ehetjük is. 

Currys kókuszos répafőzelék, pirított tofu (4 adag):

Hozzávalók: 

  • vöröshagyma: 1 fej apróra vágva
  • fokhagyma: 2 gerezd
  • sárgarépa: 1 kg
  • csicseriborsó (főtt, vagy konzerv): 240 g
  • kókusztej (80%-os): 1,5 dl
  • tofu: 360 g
  • szójaszósz: 3 ek.
  • gyömbér: 1 tk.
  • curry por vagy paszta: 2-3 ek. (ízlés szerint)
  • só, őrölt fekete bors: ízlés szerint
  • mikrozöld: díszítésként
 

Elkészítés:

  •  
  • A vöröshagymát pici vízen üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a tetszőleges méretűre vágott sárgarépát.
  • Fűszerezzük curry porral, gyömbérrel, sóval és őrölt fekete borssal, picit pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  • Amíg fő a sárgarépa, elkészítjük a feltétet. Ehhez szeletekre vagy kockákra vágjuk a tofut, megforgatjuk szójaszószban és tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk. 
  • Amikor megpuhult a sárgarépa, hozzákeverjük a főtt vagy konzerv csicseriborsót és összekeverjük.
  • 1-2 merőkanállal kiveszünk a főzelékből, krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük. Megkóstoljuk, szükség esetén utóízesítjük.
  • A pirított tofuval és friss roppanós mikrozöldekkel tálaljuk.
  •  
  • Tippek:A tofuból választhatunk natúr, füstölt vagy marinált változatot is, illetve ízlés szerint bárhogy fűszerezhetjük. Most a személyes kedvencem a marinált. 
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 396 kcal

·         Fehérje: 20 g

·         Szénhidrát: 50

·         – ebből cukor: 18 g 

·         Zsír: 15 g 

·         – ebből telített zsír: 7 g 

·         Rost: 14 g

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol