Fekete szezámos – brokkolis kréker + Ingyenes receptkönyv

Kréker recept

Pesti Farmmal közösen hoztuk el Neked ezt az isteni fekete szezámos – brokkolis kréker receptet. 

Új, ingyenesen letölthető receptkönyvükben, ezt is megtalálod másik 17, izgalmas, vegán recept mellett.

Fekete szezámos – brokkolis kréker (4 adag):

Hozzávalók: 

  • zabpehely: 150 g 
  • lenmag: 10 g
  • fekete szezámmag: 20 g 
  • brokkoli mikrozöld: 30 g
  • meleg víz: 200 ml
  • fokhagyma: 1-2 gerezd (ízlés szerint)
  • só: ~ 5 g (ízlés szerint)
  • sörélesztőpehely: 10 g
  • őrölt fekete bors: 1 csipet

Elkészítés:

  • A brokkoli mikrozöldet leturmixoljuk a meleg vízzel, sóval, borssal, sörélesztőpehellyel és a fokhagymával.
  • Kimérjük a többi hozzávalót, hozzákeverjük a leturmixolt alapanyagokat, majd jól átkeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe lepogatjuk, úgy hogy szépen egyenletesen, vékonyan szétterüljön. Minél vékonyabb lesz, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on kb 15 percig sütjük, amíg jó ropogós lesz. 
  • Amikor kihűlt tetszőleges formákra törjük.

Tippek:

  • Brokkoli mikrozöld helyett bármilyen mikrozölddel elkészíthetjük. Érdemes a frissen fel nem használt mikrozöldeket ilyen formában “megmenteni”.
  • Tökéletes nasi önmagában vagy valamilyen tunkival, például az ingyenes receptkönyvben található zöldborsós mogyorós hummusszal.

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 196 kcal

·         Fehérje: 8 g 

·         Szénhidrát: 29 g 

·         – ebből cukor: 0,7 g 

·         Zsír: 5,5 g 

·         – ebből telített zsír: 0,8 g 

·         Rost: 6 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol