A Pesti Farm–mal közösen hoztuk el Neked ezt az isteni fekete szezámos – brokkolis kréker receptet.
Új, ingyenesen letölthető receptkönyvükben, ezt is megtalálod másik 17, izgalmas, vegán recept mellett.
Fekete szezámos – brokkolis kréker (4 adag):
Hozzávalók:
- zabpehely: 150 g
- lenmag: 10 g
- fekete szezámmag: 20 g
- brokkoli mikrozöld: 30 g
- meleg víz: 200 ml
- fokhagyma: 1-2 gerezd (ízlés szerint)
- só: ~ 5 g (ízlés szerint)
- sörélesztőpehely: 10 g
- őrölt fekete bors: 1 csipet
Elkészítés:
- A brokkoli mikrozöldet leturmixoljuk a meleg vízzel, sóval, borssal, sörélesztőpehellyel és a fokhagymával.
- Kimérjük a többi hozzávalót, hozzákeverjük a leturmixolt alapanyagokat, majd jól átkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe lepogatjuk, úgy hogy szépen egyenletesen, vékonyan szétterüljön. Minél vékonyabb lesz, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
- Előmelegített sütőben, 180°-on kb 15 percig sütjük, amíg jó ropogós lesz.
- Amikor kihűlt tetszőleges formákra törjük.
Tippek:
- Brokkoli mikrozöld helyett bármilyen mikrozölddel elkészíthetjük. Érdemes a frissen fel nem használt mikrozöldeket ilyen formában “megmenteni”.
- Tökéletes nasi önmagában vagy valamilyen tunkival, például az ingyenes receptkönyvben található zöldborsós mogyorós hummusszal.
Tápanyag: (1 adagban)
· Energia: 196 kcal
· Fehérje: 8 g
· Szénhidrát: 29 g
· – ebből cukor: 0,7 g
· Zsír: 5,5 g
· – ebből telített zsír: 0,8 g
· Rost: 6 g