Karalábéfőzelék, szezámos csicseriborsó

Karalábé főzelék, szezámos csicseri

Személy szerint nagy főzelékes vagyok, kb mindegyik fajta jöhet. Ám ez a felturbózott karalábéfőzelék azoknak is bejön majd, akik kevésbé vannak oda ezekért az ételekért! 😉

Karalábé főzelék, szezámos csicseriborsó (4 adag):

Hozzávalók: 

  • karalábé: 1,5 – 2 kg
  • vöröshagyma: 1 fej
  • fokhagyma: 2-4 gerezd
  • kesudió: 20 g
  • növényi tej: 450 ml
  • barna rizsliszt: 60 g
  • só, fehérbors: ízlés szerint
  • lime: 1 db

A szezámos csicseriborsóhoz:

  • csicseriborsó (főtt vagy konzerv): 400 g
  • szezámmag: 15 g (fehér vagy fekete, akár vegyesen)
  • szójaszósz: 20 g
  • friss datolya: 20 g
  • gyömbér: ízlés szerint

Elkészítés:

  • A zöldségtisztítás után a vöröshagymát apróra- , a karalábét tetszőleges formára vágjuk.
  •  A vöröshagymát pici vizen megpirítjuk, hozzádobjuk a karalábét, rányomjuk a fokhagymát és annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi.
  • Fűszerezzük sóval, fehérborssal, majd addig főzzük, amíg félig megpuhul a karalábé.
  • Egy serpenyőben szárazon lepirítjuk a szezámmagot, hozzádobjuk a főtt csicseriborsót, a szójaszószt és pár perc alatt átforgatjuk. Ízesítjük egy kis gyömbérrel és paszírozott (egyszerűen csak nyomkodjuk szét a kezünkkel vagy egy villa segítségével) friss datolyával.
  • A főzelék sűrítéséhez egy turmixgépbe tesszük a kesudiót, a növényi tejet, a rizslisztet és hozzámerünk 1-2 merőkanállal a főzelékből, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
  • Visszaöntjük a főzelékhez és addig főzzük, míg a karalábé megpuhul.
  • Tálalásnál a főzelékre halmozzuk a szezámos csicseriborsót és reszelünk rá egy pici lime héjat vagy egyszerűen mellé teszünk egy gerezd lime-ot.

Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂
Karalábé főzelék, szezámos csicseri

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 386 kcal

·         Fehérje: 18 g

·         Szénhidrát: 60 g 

·         – ebből cukor: 14 g 

·         Zsír: 11 g 

·         – ebből telített zsír: 2 g 

·         Rost: 18 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol