Krémes zöldborsós kölesrizottó, szezámmagos brokkoli

kölesrizottó
Általános információk:
  • Jó fehérjeforrás
  • Értékes szénhidrát és rost forrás
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézségi fokozat: közepes

Krémes zöldborsós kölesrizottó, szezámmagos brokkoli (4 adag):

Hozzávalók: 

  • vöröshagyma: 1 kicsi fej
  • fokhagyma: 2 gerezd
  • száraz fehérbor: 0,5 dl
  • köles: 360 g
  • növényi tej: 4 dl
  • zöldborsó: 400 g
  • kesudió: 15 g
  • sörélesztőpehely: 1 ek.
  • lime: 1 db
  • petrezselyemzöld: 1 kis marék apróra vágva
  • só: ízlés szerint
Feltét:
  • brokkoli: 500 g
  • szezámmag: 2 ek. (fehér, fekete vagy vegyesen)
  • sörélesztőpehely: 1 ek.
  • só: ízlés szerit
 

Elkészítés:

  • A vöröshagymát pici vízen üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felöntjük a fehérborral.
  • Rádobjuk az átmosott kölest és felöntjük 500 ml vízzel, sózzuk ízlés szerint és megfőzzük.
  • Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor sózzuk, megszórjuk sörélesztővel és 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük, majd összeforgatjuk a szezámmaggal. (Ha friss brokkolit használunk, érdemes forró vízben pár percig előfőzni.)
  • Enyhén sós vízben megfőzzük a zöldborsót, a felét leturmixoljuk a kesudióval, petrezselyemmel és sörélesztőpehellyel. (A petrezselyemből eltehetünk pár levelet tálaláshoz.)
  • A borsós krémet és a maradék főtt borsót összekeverjük a főtt kölessel és elkeverjük. 
  • A lime héjából vékony csíkokat hámozunk és félretesszük tálaláshoz, a levét pedig a rizottóra facsarjuk, összekeverjük.
  • Tálaláshoz a rizottóra halmozzuk a szezámos brokkolit,  petrezselyem levelekkel és lime héj csíkokkal díszítjük. 
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 508 kcal

·         Fehérje: 20,6 g

·         Szénhidrát: 93 g 

·         – ebből cukor: 9,3 g 

·         Zsír: 7 g 

·         – ebből telített zsír: 1 g 

·         Rost: 17,4 g

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol