Őszi rukkolasaláta körtével, dióval

Őszi rukkolasaláta, körte

Nagyon izgalmas és tápláló saláta az ősz ízeivel! 🙂

Tartalmaz hüvelyest, zöldet, keresztesvirágút, olajos magvat és gyümölcsöt is. Tökéletes egy kiadós ebéd részeként valami mellé, vagy akár önmagban vacsorára.

Őszi rukkolasaláta, körtével, tofu-ricotta, balzsamecet (4 adag):

Hozzávalók: 

  • rukkola: 160 g
  • jégsaláta: 160 g
  • körte: 400 g
  • lila hagyma: 1 pici fej
  • dió: 60 g
  • füstölt tofu: 350 g
  • sörélesztőpehely: 1-2 ek.
  • só: ízlés szerint
  • balzsamecet: ízlés szerint

Elkészítés:

  • A jégsalátát csíkokra vágjuk és összeforgatjuk a rukkolával.
  •  A körtét felszeleteljük, a lila hagymát apróra-, a diót durvára vágjuk és hozzákeverjük a saláta alaphoz.
  • A tofu-ricottához elmorzsoljuk a tofut és összekeverjük a sörélesztőpehellyel és a sóval. (Amennyiben natúr tofunk van, feldobhatjuk egy kis folyékony füsttel.) Ezt csak tálalásnál halmozzuk a saláta alapra.
  • Végül meglocsoljuk balzsamecettel és jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂
őszi rukkolasaláta, körte

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 268 kcal

·         Fehérje: 15 g

·         Szénhidrát: 24

·         – ebből cukor: 12 g 

·         Zsír: 15 g 

·         – ebből telített zsír: 2 g 

·         Rost: 6,5 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol