Nagyon izgalmas és tápláló saláta az ősz ízeivel! 🙂
Tartalmaz hüvelyest, zöldet, keresztesvirágút, olajos magvat és gyümölcsöt is. Tökéletes egy kiadós ebéd részeként valami mellé, vagy akár önmagban vacsorára.
Őszi rukkolasaláta, körtével, tofu-ricotta, balzsamecet (4 adag):
Hozzávalók:
- rukkola: 160 g
- jégsaláta: 160 g
- körte: 400 g
- lila hagyma: 1 pici fej
- dió: 60 g
- füstölt tofu: 350 g
- sörélesztőpehely: 1-2 ek.
- só: ízlés szerint
- balzsamecet: ízlés szerint
Elkészítés:
- A jégsalátát csíkokra vágjuk és összeforgatjuk a rukkolával.
- A körtét felszeleteljük, a lila hagymát apróra-, a diót durvára vágjuk és hozzákeverjük a saláta alaphoz.
- A tofu-ricottához elmorzsoljuk a tofut és összekeverjük a sörélesztőpehellyel és a sóval. (Amennyiben natúr tofunk van, feldobhatjuk egy kis folyékony füsttel.) Ezt csak tálalásnál halmozzuk a saláta alapra.
- Végül meglocsoljuk balzsamecettel és jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂

Tápanyag: (1 adagban)
· Energia: 268 kcal
· Fehérje: 15 g
· Szénhidrát: 24 g
· – ebből cukor: 12 g
· Zsír: 15 g
· – ebből telített zsír: 2 g
· Rost: 6,5 g