A sárgabarack-csoki kombinációt nehéz megunni. Ebben receptben egy nagyon egyszerű módon hozzuk össze őket.
Rizspuding (4 adag):
Hozzávalók:
- barna rizs: 180 g
- rizstej (vagy más növényi tej): 460 ml
- kókusztej (sűrű, 80%-os): 150 ml
- datolya (friss): 100 g
- vanília: 1/2 tk.
- sárgabarack: 200 g
- étcsokoládé (jó minőségű, magas kakaótartalmú): 50 g
- mandula: 1 kis marék (opcionális – díszítésre)
Elkészítés:
- A datolyát kimagozzuk és leturmixoljuk egy kevés növényi tejjel.
- A barna rizst feltesszük főni a maradék növényi tejekben és jól szétfőzzük. (Ha nagyon sok folyadékot felvesz, pótoljuk. A lényeg, hogy egy sűrűn folyó masszát kapjunk a végén.)
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
- A rizses masszát, ízesítjük a datolyával, vaníliával és az olvasztott csokival.
- Tálaláskor ráhalmozzuk a friss, érett, kockára vágott sárgabarackot és opcionálisan megszórjuk mandulával, vagy valamilyen más olajos maggal.
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂
Tápanyag: (1 adagban)
· Energia: 240,1 kcal
· Fehérje: 3,1 g
· Szénhidrát: 41,5 g
· – ebből cukor: 23,3 g
· Zsír: 8,8 g
· – ebből telített zsír: 6,1 g
· Rost: 5,3 g