Sárgabarackos-csokis rizspuding

A sárgabarack-csoki kombinációt nehéz megunni. Ebben receptben egy nagyon egyszerű módon hozzuk össze őket. 

 

Rizspuding (4 adag):

Hozzávalók: 

  • barna rizs: 180 g
  • rizstej (vagy más növényi tej): 460 ml 
  • kókusztej (sűrű, 80%-os): 150 ml
  • datolya (friss): 100 g
  • vanília: 1/2 tk.
  • sárgabarack: 200 g
  • étcsokoládé (jó minőségű, magas kakaótartalmú): 50 g
  • mandula: 1 kis marék (opcionális – díszítésre)

Elkészítés:

  • A datolyát kimagozzuk és leturmixoljuk egy kevés növényi tejjel.
  • A barna rizst feltesszük főni a maradék növényi tejekben és jól szétfőzzük. (Ha nagyon sok folyadékot felvesz, pótoljuk. A lényeg, hogy egy sűrűn folyó masszát kapjunk a végén.)
  • A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  • A rizses masszát, ízesítjük a datolyával, vaníliával és az olvasztott csokival.
  • Tálaláskor ráhalmozzuk a friss, érett, kockára vágott sárgabarackot és opcionálisan megszórjuk mandulával, vagy valamilyen más olajos maggal.
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 240,1 kcal

·         Fehérje: 3,1 g

·         Szénhidrát: 41,5 g 

·         – ebből cukor: 23,3 g 

·         Zsír: 8,8 g 

·         – ebből telített zsír: 6,1 g 

·         Rost: 5,3 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol